Започна X Factor – сезон 4!

Започна четвърти сезон на Х фактор (2015 г.), едно от най-любимите ни предавания, което ни кара да се вълнуваме заедно с участниците и истински да съпреживяваме техните емоции. Истината е, че в България съществуват страшно много талантливи хора, които притежават уникален глас, силно присъствие на сцена и харизма.

Победители

Християна Лоизу е победителя на 4ти сезон на X Factor.

На второ място е Кристиян Костов.

Журито в сезон 4

Тази година подборът на журито е в десятката. Комбинацията от познатия на всички ни рапър Криско, позитивната певица Люси Дяковска, забавният музикален продуцент в лицето на Саня и страхотния продуцент и личност Маги обещават много смях, забавление и безкомпромисност по време на кастингите, а и след това. Очертава се интересно шоу, което журито и прекрасните водещи Мария и Алекс ще правят още по-интересно.
жури

Криско, за разлика от в песните и клиповете си, където вече е ясно че играе роля, е интелигентен и с чувство за хумор. Той продължава да печели симпатиите на зрителите, процес, който започна с участието му в шоуто „Като две капки вода”, където най-накрая показа истинската си същност. Криско, в комбинация с останалите членове от журито – Люси, Саня и Маги, още от първия епизод на кастингите, показват, че знаят как се прави шоу, забавляват зрителите с коментарите си, а и с това, че те самите се забавляват. Всички до един притежават чувство за ирония, което със сигурност ще допринесе за големи дози смях.

Сами от кастинга на Х фактор

Тазгодишният сезон започна обещаващо, за началния епизод бяха подбрани култови участници, сред които безспорно изпъкна Сами – участник от Либия, наполовина българин (майка му е българка).
Сами

Факт е, че понякога в предаването се прекалява с личните драми на участниците, все пак в Х фактор най-важен е таланта им. Но в случая, драмата на Сами, според мен, беше подбрана умишлено – за да въздейства още повече на хората, и както продуцентът Маги каза – да покаже, че има хора, които живеят във война, преживели са какво ли не, но въпреки това имат жажда за живот, в тях гори пламък и не губят оптимизма си.
Sami
19-годишното момче Сами е пример точно за това – от него блика чар и настроение, има самочувствие, абсолютно с покритие. Сами успя да смае цялата публика и жури с рап изпълнението си, изпълнено на 3 езика – английски, български (за пръв път) и арабски.  С освободеното си поведение на сцена, с усмивката си и най-вече с таланта си накара публиката да му стане на крака и открадна симпатиите им. Излишно е да казвам, че Сами получи 4 пъти ДА и е одобрен за следващия етап на предаването. Сами
За отрицателно време снимката му получи над 8 хиляди харесвания в социалната мрежа Фейсбук,
Тук може да видите изпълнението на Сами от кастинга на Х фактор.

Епизод 1 на Х фактор

Участниците от кастинга, включени в епизод на Х фактор, бяха много и най-различни. Както винаги, освен талантливи като Сами, Соня Мембреньо

и Виктория
Виктория(която излезе неуверено на сцената, а щом запя избухна и отвя всички),

се явиха и много други със самочувствие без покритие, с нереална преценка за себе си, дошли да се излагат и да будят смях в журито и зрителите, а понякога и съжаление или молитви това „пеене” да спре по-скоро. Няма да споменаваме техните имена, тъй като не са толкова важни, че да им обръщаме специално внимание. На кастингите става смях, след което започва сериозната част и истинската битка.

А тази година – 2015, за пръв път наградата не е само заснемане на видеоклип, новата награда е и парична – на стойност 50 хиляди лева за победителя. Добър стимул, нали?

Започна X Factor – сезон 4! 5.00/5 от 3 гласа

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *