Захари Бахаров

Захари Бахаров

Захари Бахаров е роден в София през 1980г. Още в гимназията започва да се занимава с актьорско майсторство, след което е приет във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“, където завършва в класа на Надежда Сейкова.

Първата роля, в която се въплъщава Захари е в пиесата „Ромео и Жулиета“ от Шекспир. През 2003г. става част от трупата на Народния театър „Иван Вазов“, където играе и до днес. Сред пиесите в които играе са: “Магбед” “Хъшове” “Почивен ден” “С любовта шега не бива” и много други. Печели награда „Аскеер“ за поддържаща мъжка роля през 2006 г. в „Крал Лир“, „Аскеер“ и през 2007г. за поддържаща мъжка роля в „Дон Жуан“ и още една награда „Аскеер“ през 2009 г. за ролята си в “Три дъждовни дни” от Ричард Грийнбърг.

Захари Бахаров нашумява и в киното. Първата му поява в киното е във филма „Дзифт“ на режисьора Явор Гърдев, която му носи страхотен успех и го превръща в звезда. Благодарение на нея печели Награда за мъжка роля на Годишните награди за българско киноизкуство през 2009 г. и Награда за най-добър актьор на Международния филмов фестивал Чунгмуро, в Сеул отново през 2009 г.
Бахаров участва както в български, така и в чуждестранни продукции. Сред най-известните филми и сериали, в които е взел участие са: “LOVE.NET” (Илиян Джевелеков), „Стъклената река” от режисьора Станимир Трифонов, Операция „Шменти капели“ (2011), Double Identity (2009), Command Performance (2009) и други.

През последните няколко години Бахаров става изключително популярен, като голям принос за това има ролята му на гангстера Иво Андонов в сериала „Под прикритие”. Захари е водещ и на предаването „Национална лотария“.

Ролята на Иво Андонов

Иво Андонов е роден в богато семейство на лекари, които са избирали само елитни училища за сина си. Техните заминават да работят в чужбина: в Израел и оставят Иво на грижите на леля си, която не се интересува особено от него. По този начин Иво има пари от родителите си, но не получава внимание и израства на улицата. Попада в лоша среда и бързо се превръща в престъпник. Но не обикновен такъв: той приема това като призвание, като мисия. Счита, че по този начин се бори срещу системата, почитател е на терористични фракции.

С всичките си качества Андонов успява да впечатли Джаро, след което става неговата дясна ръка. Всички започват да се страхуват от него, а самият Иво се страхува само, че може да умре от старост в съня си. Той мечтае за героична смърт, иска дълго да се говори за него. Обича да употребява кокаин, но той засилва многозначително агресията му. Смята полицаите за „продажни копелета“ и ги ненавижда. Харесва му да нарушава правилата. Фен е и на дон Корлене от Кръстника.

Захари Бахаров 4.67/5 от 6 гласа

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *